Έφη Κολοβέρου

Έφη Κολοβέρου

Η Έφη Κολοβέρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Το 2010, αποφοίτησε 1η από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στην Αθήνα. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε. και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Συνέχισε τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από όπου και απέκτησε Μεταπτυχιακό δίπλωμα με εξειδίκευση στον Έλεγχο του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας, με έμφαση στην επίδραση του στρες στην διατροφική συμπεριφορά και το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Βραβεύτηκε επανειλημμένα για την ακαδημαϊκή της πορεία (ίδρυμα Λάτση, ΙΚΥ) και κέρδισε το 1ο βραβείο με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Tooltips (Tools targeted on Obesity Intervention and Prevention Strategies on Efficient and Sustained Implementation).

Η κα. Κολοβέρου έχει εργαστεί ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας. Το 2013 πήρε υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη του Διαβήτη, με σκοπό την μετεκπαίδευση της στη διατροφική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη, στο μεγαλύτερο διαβητολογικό κέντρο στον κόσμο, το φημισμένο Joslin Diabetes Center του Harvard Medical School στην Βοστώνη. Εκεί, παρακολούθησε τη διεξαγωγή ενός καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης ασθενών με διαβήτη προς την υιοθέτηση υγιεινο-διαιτητικών αλλαγών και την αυτό-ρύθμιση του σακχάρου τους (DO IT program). Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη ρύθμιση του Διαβήτη Κύησης. Η εμπειρία που απέκτησε εκεί ήταν καίριας σημασίας για την επαγγελματική της πορεία στη συνέχεια.

Σήμερα εργάζεται ως Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος και αναλαμβάνει κυρίως περιστατικά για απώλεια βάρους και ρύθμιση του διαβήτη. Επίσης, είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Διερεύνηση της συσχέτισης κοινωνικό-οικονομικών, συμπεριφοριστικών, διατροφικών, κλινικών και βιοχημικών παραμέτρων με την ανάπτυξη και διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2: δεκαετής επανέλεγχος της μελέτης ATTICA». Τέλος, παρακολουθεί τακτικά τα Εξωτερικά ιατρεία Διαβήτη του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Η κα. Κολοβέρου έχει συμμετάσχει σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, με αναρτημένες ή προφορικές ανακοινώσεις. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Από το 2014, διατελεί συνεργάτιδα του Ενδοκρινολογικού – Γυναικολογικού Κέντρου MediFem και του Ενδοκρινολογικού Κέντρου Endodiabetes.

Βιογραφικό σημείωμα

Η καλύτερη ιατρός στον χώρο της! Γνωρίζει το αντικείμενο όσο λίγοι, αφιερώνει χρόνο και σου εξηγεί τα πάντα! Σ' ευχαριστώ Βούλα!

Γιώργος Π.

Καταπληκτική ιατρός! Φοβερός άνθρωπος!

Νίκος Π.

Εξαιρετική γιατρός με σπουδες στο αντικείμενο της. Βοηθάει στην σωστή διάγνωση με την κατάλληλη αγωγή

Αναστασάι Δ.
Medifem       
Μαιευτήριο ΡΕΑ
medNutrition
Κατασκευή ιστοσελίδων Forthright