«ΌΧΙ» ΣΤΗ ΛΙΣΤΕΡΙΑ
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχετε αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων από λιστέρια, ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται σε πολλές τροφές. Τι πρέπει να προσέχετε:
Μην τρωτέ κρύα αλλαντικά και λουκάνικα. Ζεστάνετε τα πρώτα μέχρι να αχνίζουν.
Μην τρώτε πατέ ή καπνιστά θαλασσινά. Μπορείτε να φάτε ψάρια και θαλασσινά από κονσέρβα. Μην τρώτε γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα που δεν είναι παστεριωμένα
Μην αγοράζεται από ντελικατέσεν σαλάτες που περιέχουν αλλαντικά, κοτόπουλο, αυγά, τόνο, θαλασσινά που δεν ξέρετε αν έχουν μαγειρευτεί σωστά και αν έχουν μείνει εκτός ψυγείου. Στο σπίτι να βάζετε στο ψυγείο όλα τα υπολείμματα από το φαγητό που σκοπεύετε να καταναλώσετε.
Μαλακά τυριά όπως η φέτα, το brie, πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι είναι από παστεριωμένο γάλα. Προτιμήστε τα ημίσκληρα ή σκληρά τυριά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.