Κύηση
Σακχαρώδης διαβήτης κύησης

Εγκυμοσύνη και ενδοκρινικές διαταραχές

Η επιτυχία και ολοκλήρωση μιας υγιούς εγκυμοσύνης είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς προσεκτικά συντονισμένων γεγονότων στο σώμα της μητέρας. Η ορμονική ισορροπία και η σύγχρονη μεταβολή των ορμονών που παίζουν ρόλο στην εμφύτευση του εμβρύου είναι ζωτικής σημασίας. Η εγκυμοσύνη προκαλεί πολλές ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές στην έγκυο οι οποίες ξεκινούν από την ανάπτυξη της εμβρυοπλακουντικής μονάδας (ο πλακούντας είναι ένα ενδοκρινές όργανο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης). Η κατάλληλη παραγωγή ορμονών, στα απαραίτητα επίπεδα, τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πλακούντα είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Αλλά και πολλές αλλαγές που συμβαίνουν στη μητέρα, ως αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης, μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του πλακούντα και την ανάπτυξη του εμβρύου (όπως για παράδειγμα η αλλαγή στο βάρος, την πίεση ή το σάκχαρο). Η ορμονική ισορροπία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και διατήρηση του σωματικού βάρους και του σακχάρου σε φυσιολογικά όρια επηρεάζουν όχι μόνο την εξέλιξη της εγκυμοσύνης αλλά και την υγεία του εμβρύου σε όλη του τη μετέπειτα ζωή.

Στόχος μας είναι να γνωρίσετε εδώ βασικές ορμονικές και μεταβολικές διαταραχές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και να ενημερωθείτε σωστά

Η καλύτερη ιατρός στον χώρο της! Γνωρίζει το αντικείμενο όσο λίγοι, αφιερώνει χρόνο και σου εξηγεί τα πάντα! Σ' ευχαριστώ Βούλα!

Γιώργος Π.

Καταπληκτική ιατρός! Φοβερός άνθρωπος!

Νίκος Π.

Εξαιρετική γιατρός με σπουδες στο αντικείμενο της. Βοηθάει στην σωστή διάγνωση με την κατάλληλη αγωγή

Αναστασάι Δ.
Medifem       
Μαιευτήριο ΡΕΑ
medNutrition
Κατασκευή ιστοσελίδων Forthright