Μέθοδος Eurodiet

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ EURODIET ;

  • Το πρόγραμμα EURODIET  δεν είναι μια συνηθισμένη μέθοδος αδυνατίσματος. Είναι ειδικά διαμορφωμένη διατροφή, με προϊόντα κατάλληλα παρασκευασμένα, κατευθυνόμενη μόνο από ιατρούς που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η εταιρία ξεκίνησε στην Γαλλία αλλά πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές λόγω της αποτελεσματικότητας της και της ευκολίας στην εκτέλεση του προγράμματος.
  • Οι βασικές αρχές της μεθόδου είναι η στοχευμένη ελάττωση των υδατανθράκων στην διατροφή, η ταυτόχρονη αύξηση στην πρόληψη πρωτείνων με στόχο την καύση λίπους και διατήρηση της μυϊκης μάζας.
  • Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 φάσεις και η διάρκεια και διαδοχή των φάσεων αποφασίζονται από τον ιατρό σας, βάση της ανάγκης για απώλεια βάρους αλλά και το προσωπικό σας ιστορικό και τις προτιμήσεις σας.
  • Η πρώτη φάση ή Πρωτεϊνική διατροφή βασίζεται στην μείωση των υδατανθράκων και λιπών στο ελάχιστο. Αυτό επιτυγχάνεται με την κατανάλωση των ειδικά παρασκευασμένων προϊόντων EURODIET. Η  φάση αυτή συνήθως διαρκεί έως 30 ημέρες και είναι η πιο δραστική στην απώλεια βάρους
  • Η δεύτερη φάση ή Επιλεκτική διατροφή βασίζεται πρόσληψη υγιεινών γευμάτων με επάρκεια πρωτεϊνης και λιπαρών.
  • Στη Τρίτη φάση Ή Σταδιακή διατροφή, σταδιακά γίνεται επαναφορά των υδατανθράκων στη διατροφή, ενώ διαμορφώνεται περισσότερο η διατροφική συμπεριφορά του ατόμου με την επιλογή κατάλληλων πρωτεϊνών, λιπαρών και ποσότητας φαγητού σε κάθε γεύμα.
  • Στην τέταρτη φάση τέλος ή Ισορροπημένη διατροφή,  η προσπάθεια εστιάζεται στην διατήρηση του βάρους που έχει χαθεί στις 3 πρώτες φάσεις και η ισορροπημένη διατροφή με όλες τις διατροφικές ομάδες.
  • Η  μέθοδος δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 18 ετών, για γυναίκες έγκυες ή που θηλάζουν, για άτομα με διατροφικές αλλεργίες και για άτομα στα οποία η αυξημένη κατανάλωση πρωτεϊνών δεν επιτρέπεται όπως άτομα με νεφρική ανεπάρκεια.
  • Η ιατρική παρακολούθηση είναι απαραίτητα ιδίως κατά τις 2 πρώτες φάσεις γρήγορης απώλειας βάρους και ιδιαίτερα για άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη, την πίεση και την χοληστερίνη καθώς μπορεί να χρειαστεί η δραματική μείωση ή και διακοπή αυτών των φαρμάκων μετά την δραστική απώλεια βάρους.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.eurodiet.gr και καλέστε μας για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού για να ενημερωθείτε αν το πρόγραμμα EURODIET είναι κατάλληλο για σας

Διαβάστε ακόμα
Παχυσαρκία και γονιμότητα
Ο υγιής παχύσαρκος: μύθος ή αλήθεια
Γιατί παχαίνουμε - ορμόνες και παχυσαρκία

Η καλύτερη ιατρός στον χώρο της! Γνωρίζει το αντικείμενο όσο λίγοι, αφιερώνει χρόνο και σου εξηγεί τα πάντα! Σ' ευχαριστώ Βούλα!

Γιώργος Π.

Καταπληκτική ιατρός! Φοβερός άνθρωπος!

Νίκος Π.

Εξαιρετική γιατρός με σπουδες στο αντικείμενο της. Βοηθάει στην σωστή διάγνωση με την κατάλληλη αγωγή

Αναστασάι Δ.
Medifem       
Μαιευτήριο ΡΕΑ
medNutrition
Κατασκευή ιστοσελίδων Forthright