Ιώδιο
Ιώδιο και εγκυμοσύνη

ΙΩΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η πιο συχνή αιτία υπολειτουργίας του θυρεοειδούς παγκοσμίως είναι η ανεπαρκής κατανάλωση ιωδίου. Το ιώδιο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία των θυρεοειδικών ορμονών. Ειδικά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, που η ανάγκη για παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών είναι ιδιαίτερα αυξημένη, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε επαρκή ποσότητα ιωδίου, τουλάχιστον 150-200 mcg την ημέρα. Οι γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει να καταναλώνουν περίπου 250 mcg ιωδίου την ημέρα έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ποσότητα που χρειάζεται το μωρό τους.

Αν ο γυναικολόγος σας έχει την υποψία ότι μπορεί να έχετε έλλειψη ιωδίου, μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε μια συλλογή ούρων 24ώρου για την μέτρηση του ιωδίου που αποβάλετε ή να σας προτείνει να μιλήσετε με έναν ενδοκρινολόγο.

Αν έχετε ιστορικό διαταραχής της λειτουργίας του θυρεοειδούς θα πρέπει να συζητήσετε με τον ενδοκρινολόγο σας αν και πόσο ιώδιο χρειάζεται να πάρετε κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.


Αν παίρνετε θεραπεία με ορμόνες θυρεοειδούς,  θα πρέπει να παίρνετε βιταμίνες που περιέχουν ασβέστιο, σίδηρο ή ιώδιο τουλάχιστον 4 ώρες μετά το χάπι για το θυρεοειδή σας.

Η καλύτερη ιατρός στον χώρο της! Γνωρίζει το αντικείμενο όσο λίγοι, αφιερώνει χρόνο και σου εξηγεί τα πάντα! Σ' ευχαριστώ Βούλα!

Γιώργος Π.

Καταπληκτική ιατρός! Φοβερός άνθρωπος!

Νίκος Π.

Εξαιρετική γιατρός με σπουδες στο αντικείμενο της. Βοηθάει στην σωστή διάγνωση με την κατάλληλη αγωγή

Αναστασάι Δ.
Medifem       
Μαιευτήριο ΡΕΑ
medNutrition
Κατασκευή ιστοσελίδων Forthright