Παρασκευή Μεντζελοπούλου MD Ενδοκρινολόγος, Διαβητολόγος

Επικοινωνήστε με τη γιατρό

Αφήστε το σχόλιο ή την ερώτησή σας
και θα σας απαντήσουμε
το συντομότερο.
medNutrition.gr / Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Link: http://www.mednutrition.gr

Το πιο σημαντικό βήμα στην σωστή αντιμετώπισητου σακχαρώδους διαβήτη είναι να αποδεχθεί κανείς ότι έχει πρόβλημα, να καταλάβει τη φύση της χρόνιας αυτής, σιωπηρής αλλά πολύ σοβαρής νόσου και να ενημερωθεί σωστά. Για τον λόγο αυτό απαντάμε σε κοινές απορίες και μύθους σχετικά με τον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που είναι και η πιο συχνή μορφή του.

Περισσότερα...

Mothersblog.gr / Διαβήτης κύησης: Τι σημαίνει η διάγνωση του για εσάς και το μωρό σας;

Link: http://www.mothersblog.gr

Παγκόσμια ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη σήμερα και αυτό που πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας είναι η πρόληψη της δύσκολης αυτής ασθένειας.

Ο διαβήτης κύησης είναι μια μορφή διαβήτη που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε μια γυναίκα που δεν είχε προηγούμενο ιστορικό, αλλά εμφανίζει αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη διαβήτη σε μεγαλύτερη ηλικία. Η σωστή ενημέρωση για τον Διαβήτη Κύησης και η σωστή αντιμετώπιση του μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του μελλοντικού σακχαρώδους διαβήτη στις γυναίκες αυτές, αλλά, όπως προκύπτει από πολλές έρευνες, και στα παιδιά τους.

Περισσότερα...

Παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη 14 Νοεμβρίου 2013

imera endod

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ίσως η πιο γρήγορα αυξανόμενη χρόνια νόσος στον κόσμο. 371 άνθρωποι πάσχουν και σχεδόν οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν. Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι 21.1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαβήτη και δεν το γνωρίζουν.


Περισσότερα...

Shape.gr / Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας: Πολέμησέ την.

Link: http://www.shape.gr

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας η 24η Οκτωβρίου. Η ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας παγκοσμίως παίρνει διαστάσεις επιδημίας. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 60% των ενηλίκων και πάνω από 20% των παιδιών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Στην Ελλάδα 27.9% των ανδρών και 25.6% των γυναικών είναι παχύσαρκοι (στοιχεία 2001-03) ενώ 37% των κοριτσιών και 45% των αγοριών είναι είτε υπέρβαρα είτε παχύσαρκα (στοιχεία 2005-06).

Περισσότερα...

Missbloom.gr / Πώς θα κρατήσεις τα οστά σου δυνατά!

Link: http://www.missbloom.gr

Τι ρόλο παίζουν οι ορμόνες στην υγεία των οστών και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε. Η Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος, Παρασκευή Μεντζελοπούλου, εξηγεί όσα πρέπει να ξέρεις.

Η 20η Οκτωβρίου 2013 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση, μια νόσο που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο χωρίς, πολλοί από αυτούς, να το γνωρίζουν. Η φετινή εκστρατεία του Παγκοσμίου Οργανισμού για την Οστεοπόρωση (International Osteoporosis Foundation) είναι αφιερωμένη στην διατήρηση της υγείας των οστών των γυναικών, με τίτλο: «Οι δυνατές γυναίκες φτιάχνουν ακόμα πιο δυνατές γυναίκες».

Περισσότερα...