Health Coaching

Health Coaching: Η νέα επιλογή για την προώθηση της υγιεινής συμπεριφοράς και την επίτευξη στόχων υγείας

Το Coaching στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο αποδεκτό τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από μεμονωμένα άτομα με σκοπό να βελτιώσουν την απόδοσή τους, να διαχειριστούν καλύτερα το άγχος και να επιτύχουν τους επαγγελματικούς και προσωπικούς τους στόχους.

Μια νέα μορφή Coaching που αποτελεί το μέλλον στον χώρο της φροντίδας υγείας και γνωρίζει συνεχώς μεγάλη απήχηση και αποδοχή είναι το Health & Wellness Coaching, το οποίο έρχεται να παρέχει τη βοήθεια που χρειάζονται οι ασθενείς για να αλλάξουν με τέτοιον τρόπο της συμπεριφορές και τις συνήθειές τους, ώστε να βελτιωθεί η υγεία τους.

Τι ακριβώς είναι το Health Coaching;

Στο Coaching γενικά, ο Coach διευκολύνει τη διαδικασία μάθησης νέων συμπεριφορών του πελάτη για να τον βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους του. Έτσι και στο Health Coaching, ο Health Coach μπορεί να βοηθήσει τον πελάτη-ασθενή να εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένα θέματα που είναι σχετικά με την υγεία του και στη συνέχεια να τον υποστηρίξει στην επίτευξη των σχετικών με την υγεία του στόχων.

Το Health Coaching δέχεται επιρροές από την εφαρμοσμένη Ψυχολογία και την σύγχρονη επιστημονική έρευνα, με σκοπό να επιτρέψει στον Health Coach να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ίδιο και τον ασθενή, ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει το ψυχοκοινωνικό προφίλ του ασθενούς και να δημιουργήσει το εξατομικευμένο του πρόγραμμα με την ενεργό συμμετοχή του. Ο ασθενής δέχεται βοήθεια για να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και να σταματήσει εκείνες τις συμπεριφορές που κρίνονται επικίνδυνες για την εμφάνιση ασθενειών και την χαμηλή ποιότητα ζωής.

Τι είναι αυτό που κάνει το Health Coaching αναγκαίο;

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, το κόστος για να αντιμετωπισθούν ασθένειες που αφορούν τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ατόμου αυξάνονται συνεχώς, αναδεικνύοντας την ανάγκη για την πρόληψή τους μέσα από την υιοθέτηση ενός νέου, πιο υγιεινού τρόπου ζωής, ο οποίος θα βελτιώνει ταυτόχρονα και την ευεξία του ατόμου.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί πως πολλά από τα προβλήματα υγείας προκύπτουν ως αποτέλεσμα έλλειψης κινήτρου από τη μεριά του ασθενούς για συνεργασία με τον γιατρό και αλλαγή των συνηθειών του.

Το Health Coaching, λοιπόν, έρχεται να καλύψει αυτά τα κενά και μέσα από τη φιλοσοφία που διαθέτει με έμφαση στον ασθενή, δημιουργεί μια σχέση ισοτιμίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του ασθενή και του Coach, με τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του να είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Η καλύτερη ιατρός στον χώρο της! Γνωρίζει το αντικείμενο όσο λίγοι, αφιερώνει χρόνο και σου εξηγεί τα πάντα! Σ' ευχαριστώ Βούλα!

Γιώργος Π.

Καταπληκτική ιατρός! Φοβερός άνθρωπος!

Νίκος Π.

Εξαιρετική γιατρός με σπουδες στο αντικείμενο της. Βοηθάει στην σωστή διάγνωση με την κατάλληλη αγωγή

Αναστασάι Δ.
Medifem       
Μαιευτήριο ΡΕΑ
medNutrition
Κατασκευή ιστοσελίδων Forthright